søndag, november 19, 2017
   
Text Size
Feil

Storsiger i Spania

Norborg - Emmen United (Sveits) 7-1 (3-1)
Albir, 20.02.2017

1-0 Matias Vatneødegård (3)
1-1 ? (9)
2-1 Nikolas Fjørtoft (12)
3-1 Magnus Austbø Seth (37)
4-1 Nikolas Fjørtoft (48)
5-1 Magnus Austbø Seth (61)
6-1 Nikolas Fjørtoft (63)
7-1 Magnus Austbø Seth (69)

Etter litt varming, røring og modning så fekk Norborg laga seg ein skikkeleg Emmentalerost med mange hol. Sveitsarane vart ingen målestokk og det var berre snakk om kor stor sigeren skulle bli. Matias Vatneødegård scora det første målet, medan Nikolas Fjørtoft og Magnus Austbø Seth følgde opp med kvart sitt hat-trick.

 - Godt fornøyd med prestasjonen. Spelarane svarer positivt på dei punkta vi har hatt fokus på. Totalt sett så gjennomfører vi ein solid kamp mot eit lag med gode individualister og fysikk, sa trenar Kristian Søviknes.

Les mer: Storsiger i Spania

 

Sveitsisk motstand for Norborg

Norborg er på plass i Albir i Spania og skal måndag møte eit lag frå Emmen som spelar i sveitsisk 3. liga. Etter det vi tolker det sveitsiske systemet så er det nivå 6. I 2014, då Norborg sist var i Spania, møtte ein også sveitsisk motstand. Då vann ein 4-3 over Wünnewil (4. liga) og tapte 1-4 for FC Kickers Luzern (2. liga). Kampstart mot Emmen er kl. 1630.

Treningskamp søndag:

Spjelkavik - Langevåg 7-0 (2-0)

Treningskamptabell
   

Offensiv fotball på Skøye

Skodje - Norborg 5-7 (3-2)
Treningskamp, Skodje kgb, 16.02.2017

Sjansar: 7-16
Cornere: 6-8

0-1 Jesper Vos (8)
1-1 Eivind Erstad (17)
2-1 Eivind Erstad (23)
3-1 Jan Erik Hellevik (37)
3-2 Magnus Austbø Seth (38)
4-2 Christoffer Bårdsgjære (53)
4-3 Magnus Austbø Seth (65)
4-4 Magnus Austbø Seth (str. 73)
4-5 Trond Espen Rogne (78)
4-6 Nikolas Fjørtoft (84)
5-6 Casper Orvik 87)
5-7 Matias Vatneødegård (90)

Skodje yppa seg mot Norborg og leia ved halvtid, men i 2. omgang eigde Norborg kampen og vann fullt fortent i denne særs målrike kampen. Medan det før pause vart mykje føring av ball, fekk ein opp tempoet både på ball og bein etter kvila. Samstundes som ein hadde klumpfot defensivt slik at Skodje var med i kampen i målprotokollen.

Les mer: Offensiv fotball på Skøye

   

Treningskamp mot Skodje torsdag kl. 19

Norborg sitt A-lag spelar i kveld bortekamp mot Skodje.
   

Treningskampar

Søndag:
Volda - Hovebygda 3-0

Måndag:
Rollon - Skarbøvik 1-0

Tysdag:
Godøy - Vestnes Varfjell 1-4
Hødd - Brattvåg 1-2

Treningkamptabell
   

Norborg slo Midsund

Norborg - Midsund 5-4 (2-3)
Treningskamp, Uggedal KGB, 08.02.2017

Sjansar: 12-10
Cornere: 9-6

1-0 Magnus Austbø Seth (6)
1-1 John Arne Øien (10)
2-1 Magnus Austbø Seth (16)
2-2 John Arne Øien (27)
2-3 Johannes Sjøvik (42)
3-3 Ole Johan Urke (51)
4-3 Nikolas Fjørtoft (63)
4-4 Simen Tangen (72)
5-4 Nikolas Fjørtoft (78)

Laga veksla på å leie, men Norborg stakk til slutt av med sigeren i denne målrike kampen mot Midsund. Norborg kom best i gong, men det var likevel heilt greit at Midsund gjekk til pause med leiing. Den gode defensive organiseringa og innsatsen ein såg sist veke mot Brattvåg, var borte mot romsdalingane. Etter kvila heva Norborg seg og snudde kampen takka vere tidvis godt angrepsspel.  

Trenar Kristian Søviknes var ikkje nøgd med gjennomføringa av kampen. - Vi har lite dynamikk og er svake kollektivt heile kampen. Vi er i store perioder av kampen alt for nær botnnivået enn toppnivået vårt. I første gir vi Midsund for mykje rom og gunstige ballvinninger høgt i banen. I andre opptrer vi litt meir samla, men det sklir gradvis frå kvarandre utover i omgangen. Det positive er at vi vinn kampen og scorer fem mål på ein middels dag. Vi får fortsette å jobbe på treningsfeltet for å heve botnnivået vårt.

Les mer: Norborg slo Midsund

   

Treningskamp mot Midsund onsdag kl. 1815

Norborg tek onsdag imot Midsund på Uggedal kgb. Midsund kom på 5. plass i 5. divisjon Nordmøre/Romsdal, men har styrka laget sidan då med blant anna Simen Tangen (Træff) og Henning Koppen (Norborg). Den tidlegare Brattvåg-spelaren Even Heggdal er spelande trenar.

-Vi går frå tøff motstand i Brattvåg til ein motstander vi bør vere betre enn. Utfordringa ligg då i å prestere på same nivå som sist når det gjeld innsats/vilje, samstundes som vi må tørre å styre og eige ballen i større grad, seie trenar Kristian Søviknes.

Norborg gjer nokre endringar frå sist. Ronald Søvik Olsen er tilbake i Trondheim, medan 1. keeper Joakim Kjærstad er tilbake frå båttur utanfor Grønland. Kristoffer Søviknes har ikkje trent sidan fredagens kamp og er dermed ikkje med i troppen. Tor Abelseth, Marius Austnes, Pedro Silva, Per-Stian Alvestad og Magnus Jenssen er fortsatt ute med skader/ikkje 100% kampklar. Ein har også i denne kampen med seg gjestespelarar frå Ravn og Harøy. Publikum kan dermed vente seg småfrekt kombinasjonsspel av Matias, Magnus og Nikolas.

Tropp: Joakim Kjærstad, Szoma (Harøy), Anders Toven, Christian Sæther, Denis Sjåstad, Jesper Vos, Jonas Austnes, Kjell Terje Brusdal, Tarjei Urkedal, Magnus Seth, Matias Vatneødegård (Ravn), Nikolai Jensen, Nikolas Fjørtoft, Ole Johan Urke, Stian Skogvoll (Ravn), Trond Espen Rogne, Anders Urkedal og Lars Mikalsen.

Dommar: Arild Vegsund
Assistentar: Marcus Grytten og Geir Ove Grønli

   

Flott treningskamp av Norborg

Brattvåg - Norborg 6-2 (0-0, 1-1, 5-1)
Treningskamp, Brattvåg stadion, 03.02.2017

Sjansar: 17-6
Cornere: 15-1

0-1 Magnus Austbø Seth (39)
1-1 Håkon Leine (50)
1-2 Nikolas Fjørtoft (74)
2-2 Håkon Leine (78)
3-2 Torbjørn Grytten (82)
4-2 Vegard Sætre (84)
5-2 Håkon Leine (86)
6-2 Torbjørn Grytten (str. 90)

Norborg hadde Brattvåg i kne, men kjempen reiste seg og hogg fem gongar dei siste 12 minutta. Norborg hadde før den tid kjempa hardt og skapt ein del problem for heimelaget med sine raske angriparar. Brattvåg dominerte sjølvsagt, men Norborg sine spelarar skal vere stolte over prestasjonen sin.

Les mer: Flott treningskamp av Norborg

   

Brusdal tilbake i Norborg

Då har Norborg endeleg lykkast i å hente heim Kjell Terje Brusdal (28). Han signerte i kveld etter 2,5 sesong i Ravn. Den raske og taklingsvillege stopparen spelte 184 A-kampar for Norborg fram til sommaren 2014. Vi ønsker han velkomen tilbake.

   

Treningskamp mot Brattvåg fredag kl. 1815

Norborg har trent fire gongar i veka sidan nyttår og har hatt eit bra oppmøte med 23-24 stk. i snitt. Fredag blir det altså klart for første test, og det mot den tøffaste motstanden ein får i år. Første treningskamp skulle etter planen spelast onsdag 8. februar mot Midsund, men då Karl Oskar Fjørtoft tok kontakt om kamp, takka ikkje Norborg nei. Det er første gong på 5 år at laga møtast i treningskamp. Den gong vann Brattvåg 1-8 på Uggedal stadion, medan same lag vann cupkampen i 2015 med 1-4. - Det blir greit for våre unge spelarar å sjå kvar lista ligg, sa trenar Kristian Søviknes. For ungt blir nok Norborg sitt lag denne fredagen sjølv om rutinerte spelarar som Tarjei Urkedal, Ole Johan Urke, Kristoffer Søviknes, Christian Sæther og Kjell Terje Brusdal kjem til å vere med i troppen. Tor Abelseth og Marius Austnes er ikkje med sidan dei har slete med skader i januar.

Kampen spelast på Brattvåg si kunstgrasbane.

Treningskamp torsdag: Langevåg - Skarbøvik 6-1
   

Nikolas Fjørtoft til Norborg

Nikolas Fjørtoft (18) signerte i kveld under for Norborg. Nikolas er ein rask angripar som er særs god ein mot ein. Han var i søkelyset til Norborg også i fjor vår og spelte siste halvtimen av treningskampen mot Vestnes Varfjell. Den gong skreiv vi; "Fjørtoft var eit friskt pust når han kom innpå knappe halvtimen før slutt. Med si ekstreme fart vart han ein handfull for Varfjell sitt forsvar og skapte både sjansar til andre og seg sjølv." Den gong var han AaFK-spelar som til slutt valgte å skrive under for moderklubben Ravn. Der vart det 10 mål på 15 kampar i 2016.

Ei flott signering for Norborg og vi ønsker Nikolas velkomen til klubben.

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Kalender

Sponsorer

 

 

 

 

trendbygg

 

more_hus

norsk-gjenvinning1

hrsolutions

logo security ny jpg

helpmann